Як у Швейцарії фермерам живеться

by - октября 08, 2015

Одним словом, добре. Непристойно добре їм живеться, якщо двома словами. Я ось вже п'ятий рік думаю, чому у нас в Україні такого нема. Чи є? От дядько має ферму. Це означає що у нього є худоба і є поля. Він може собі дозволити виробляти і реалізовувати практично все: овочі, фрукти, яйця, молочні продукти, м'ясо, а також "вторинні" продукти, наприклад вино, варення і т.д. На кожній фермі є такий сарайчик, зроблений як міні-магазин, і навіть якщо фермочка дуже маленька, там все одно є холодильник з продуктами (тобто сам береш, що тобі припало до смаку) і цінником, а поряд стоїть така коробочка, де гроші лежать - там ти залишаєш свої гроші, і здачу собі сам береш. Дуже зручно. Ну і є тут звісно такі ферми-гіганти, у яких не просто холодильник чи сарайчик, а прямо цілі супермаркети, і сезони у таких ферм, особливо осінні, це справжня подія, це справжнє свято для місцевих жителів, особливо для маленьких.


Ферма, про яку йтиметься далі, знаходиться за 30 хв від Цюріха, у містечку Rapperswil. До речі, прямо на шляху до неї ви можете також завітати у Knies Zoo, там задоволення від спілкування з тваринками отримають і дорослі, і найменшенькі. Ферма JuckerFarm вражає масштабністю. Там є все. Це все можна придбати у їхньому "супермегамаркеті", а також не забудьте почастувати себе домашньою випічкою (особливо смакують пироги з динею та яблуком), домашніми морозивом та пивом. Ми ще завжди купуємо яблучний сік, віджатий прямо тут, з яблук, які ростуть "за вікном" - він настільки свіжий і без ніяких консервантів, що вдома псується буквально за 20 годин. Ну а найкраще, що на цій фермі є, це купа затишних куточків зі столиками, де дорослим можна посидіти і насолодитися смаколиками та краєвидами, поки дітки граються з пісочком, гладять кізочок і кроликів чи бігають поміж скульптур з диньок чи по сіновалу. 

Тут також кожного року проводяться такі справжні конкурси серед овочів - визначають найбільший, найгарніший, найдовший і т.д. Ось цьогорічні рекордсмени:






Цього року ми вже вчетверте на фермі, і я завжди пропоную такий суто швейцарський досвід нашим гостям. До слова, цього сезону тема на фермі "Швейцарія", що, звісно, оригінальніше за динозаврів чи морський світ (цими ми насолоджувалися в минулому), але якось не так видовищно.

Нижче я покажу фото з "супермаркету", а також фото дечого того, що собою ця JuckerFarm представляє. Вони ще цього року сайт зробили, де можна корзинки зі свіжими продуктами замовляти - дуже зручноі здорово, але дорогувато. Ну ось такі вони, швейцарські ферми :)




















  

You May Also Like

0 коммент.